Διακόπτεται από Δευτέρα η λειτουργία του Κ.Υ. Θηρας

Διακόπτεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θήρας (ΚΥ) από Δευτέρα σύμφωνα με επιστολή των εργαζομένων του ΚΥ Θήρας προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια: «Σύμφωνα με το έγγραφό σας, καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι να μεταφερθούμε στο Γ.Ν. Θήρας στις 16 Μαΐου 2016. Οπως αναφέρετε στο συγκεκριμένο έγγραφο, με την έναρξη λειτουργίας του ΓΝ Θήρας διακόπτεται η λειτουργία του ΚΥ Θήρας», όπως προβλέπεται στο «παράλληλο πρόγραμμα» (άρθ. 72 ν. 4368/2016).

Ωστόσο, το «ΓΝ Θήρας είναι ανέτοιμο να δεχθεί προσωπικό και ασθενείς καθώς εκκρεμούν σοβαρά λειτουργικά θέματα (προσλήψεις, προμήθειες υλικών, καθαριότητα – απολύμανση, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κλπ)».

Το ΚΥ Θήρας υπολειτουργεί, λείπουν ειδικότητες και προσωπικό, δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες, ενώ στο εργαστήριο γίνονται ελάχιστες – μόλις 5 αιματολογικές – εξετάσεις λόγω έλλειψης εξοπλισμού και υλικών.

Στο μεταξύ στα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού (Καμάρι, Εμπορείο, Πύργος, Οία) δεν υπάρχει κανένας γιατρός, ουσιαστικά είναι εκτός λειτουργίας. Αντί να στελεχωθούν οι δομές ΠΦΥ και να λειτουργήσουν πλήρως και δωρεάν για τους κατοίκους, αλλά και να ενισχυθούν για τους καλοκαιρινούς μήνες, κλείνει το ΚΥ και μάλιστα χωρίς καν να έχει ανοίξει το νοσοκομείο. Αλλά και το νοσοκομείο όταν ανοίξει θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και πληρωμές των ασθενών.

902.gr

Advertisements